DAVID MUNYON – DRESDEN, YOU ARE SO LOVELY

David ‘Jumper’ Munyon is een 67-jarige Amerikaanse singer-songwriter die zichzelf meestal op akoestische gitaar begeleidt. In 1990 debuteerde hij op plaat met het album “CodeName: Jumper”. Zijn succes als muzikant is groter in Europa dan in zijn thuisland Amerika, deels omdat al zijn platen door Europese labels werden uitgebracht (‘Glitterhouse Records’ en ‘Stockfisch Records’) en omdat hij van 1994 tot 2006 door zowat alle Europese landen heeft getourd voor optredens.

Zijn werk bestaat uit folk, R&B, blues en Americana-nummers die hij meestal solo tijdens intimistische concerten voor een geboeid publiek brengt, daarbij zichzelf enkel met akoestische gitaar begeleidend. Zo’n live-optreden kan dan wel tot drie of vier uur duren want van ophouden weet hij niet en zijn songrepertoire is zo uitgebreid dat hij kan blijven doorgaan.

Dat is alleszins wat we kunnen vaststellen via zijn meest recente albumrelease “Dresden, You Are So Lovely” waarop een volledig liveconcert van David Munyon werd geregistreerd. Dat optreden vond plaats op 4 maart 2012 in de Duitse stad Dresden in de ‘Dreikönigskirche’. Hij brengt er in een akoestische setting 25 liedjes, waarvan er 23 eigen composities zijn en waarbij aan het einde van het concert twee covers worden gebracht. Dat zijn “Tangled Up In Blue” van folktroubadour Bob Dylan en “Yellow Submarine” van ’The Beatles’.

Zijn eigen nummers handelen over uiteenlopende onderwerpen, gaande van liefde, hoop en verlangen tot zijn ecologische interesse en zijn christelijke geloofsovertuiging. Zo brengt hij nummers als “Song For Father”, “Song For Mother Mary” en “Jesus”. Er worden ook enkele muzikale helden geëerd in “Jimis Guitar” (Jimi Hendrix) en “Prayers Of Elvis Presley” en gekende/beruchte buurten krijgen ook een eigen song in “From The Bronx” , “Midwest” en “Chinatown” (zie video). Bij de mooiste liefdesliedjes op het album rekenen we “Never Been A Love Like You”, “Love Is Like A Flower”, “Lover Hold Me Now” en “Stealer Of Hearts”.

Deze dubbel-cd is de derde in een serie die “Official Bootleg Collection” als subtitel heeft. “Vol.1 – Live 2013” verscheen in 2016, net als “Vol. 2 – Live 2014”. “Dresden, You Are So Lovely” is dus “Official Bootleg Collection Vol. 3” en volgt op zijn vorig jaar uitgebrachte studioalbum “Planetary”. Wie in alle rust en intimiteit wil genieten van mooie akoestisch gebrachte liedjes zal in deze twee en half uur durende dubbelaar van David Munyon ongetwijfeld zijn gading kunnen vinden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Mobile Home Records

video